Home

Wat kunnen organisaties met hun geld?

In tal van verenigingen dragen veel mensen de verantwoordelijkheid om het geld te beheren. Meestal kan dat geld duurzamer worden ingezet of geïnvesteerd. Om daarbij te helpen, is er nu een handige gratis brochure.

Zit u in het bestuur van een vzw, pensioenfonds, school, intercommunale? Of ben u nauw betrokken bij deze of andere organisaties. Dan heeft u ook wat te zeggen over het geld dat wordt belegd, over waar het wel en niet mag voor dienen.

U draagt dan mee de verantwoordelijkheid of dat belegde geld wordt aangewend voor activiteiten die onze wereld er ecologisch, sociaal of economisch slechter op maken, denk bv. aan investeringen in fossiele brandstoffen.

Omgekeerd kan u er mee voor zorgen dat geld dient voor een duurzame economie en samenleving, dat het bv. gaat naar investeringen in hernieuwbare energie.

Om bestuurders en andere rechtstreeks betrokkenen te helpen bij die verduurzaming heeft het TransitieNetwerk Middenveld – waarbij ook Pala is betrokken – het initiatief genomen tot een brochure met de nogal lange titel Institutioneel geld aan het werk voor een duurzame toekomst.

Laat u daardoor niet afschrikken. Ze is helder opgesteld en vlot te lezen. En ze is gratis te downloaden op onze website, zie de PDF hieronder. Wil u ze toch printen? Bestel dan beter een of meer gratis exemplaren want deze brochure bestaat ook in gedrukte versie - klik hier. U betaalt enkel de verzendingskosten van drie euro.
 

Uw doordachte reacties zijn heel welkom op het emailadres infoATpala.be

Een goed artikel? Interessant nieuws? Schenk vrienden, familie, kennissen of collega’s een gratis abonnement, dan hoeven ze Pala nooit te missen. Gebruik daarvoor het geschenkabonneeformulierklik hier

Lees ook